Månedsarkiv: september 2014

WordPress

Min hjemmeside er opbygget ved hjælp af WordPress, som er et content management system (CMS). Det er nemt at publicere sider i. Da jeg lavede min første hjemmeside var med brug af FrontPage. Der kom nogle html-sider ud af det, men der var meget kode som ikke var nødvendigt og jeg fandt ofte mig selv optaget af at rette siderne til i Notepad.

Ja, så jeg kender til html-syntax. Når jeg skriver tekst her på bloggen står min WordPress indstillet til at vise tekst i rå kode fremfor som visuel, da jeg helst undgår at slette overflødige formateringskoder. I stedet går jeg ind i WordPress’s CSS-opsætning, hvor jeg tilretter størrelser samt fonte vedr. skrifttyper.

Jeg vil ikke betegne mig selv som en WordPress haj. Har Deres virksomhed brug for en hjemmeside opbygget på basis af en WordPress-installation vil jeg anbefale at de søger en professional grafiker med viden om hvordan det grafiske indtryk på hjemmesiden skal se ud. Man kan lave rigtig meget i WordPress og jeg vil sige at man skal op i en vis kompleksitet på sin hjemmeside før det kan betale sig at se på de noget større CMS-systemer som også eksisterer på markedet, hvor nogle koster en ganske pæn sum at installere og drive.

Når hjemmesiden er designet og marketingsafdelingen har besluttet hvad der skal stå på den, så kommer næste skridt:

Søgemaskine optimering!

For De vil gerne have at siden skal findes. Der findes forskellige trick til at få en side rangeret højt. Nogle pæne og andre mindre pæne. Jeg har en del erfaring på dette område.

For nogle år siden kontaktede en menneskerettighedsorganisation som forkortes DPoC mig for at få lavet en form for Whistleblower system for anbragte unge i en række lande – herunder Danmark. Jeg har ikke selv skrevet så meget som et ord på deres sider, men har alene holdt mig til at rådgive om hvordan de får opmærksomhed omkring siderne – både ved at optimere siderne selv i forhold til søgemaskiner, men også at få de frivillige til at lave egne blogs og websider som via en logaritme bygget på links fik siderne til at rangere højt på forskellige søgemaskiner.

Et år efter arbejdet begyndte der at dukke nogle artikler op i medierne og udsendelsesrækker som Operation X samt Søndagsmagasinet som direkte resultater af disse blogs, hvilket jeg ved da jeg valgte søgeord til blog-indlæggene, som jeg fik til gennemsyn inden publicering.

Senest har staten indført deres egen Whistleblower ordning for ansatte på opholdssteder og de anbragte børn. Der mangler en del regulering vedr. plejefamilier, hvis det står til mig. De bør i højere grad pålægges indberetningspligt end det er tilfældet i da hvor de slipper meget let over det i forhold til opholdssteder. Men det er politik og jeg har valgt at fokusere på programmering og søgemaskine optimering.

Alligevel har det været interessant at sætte en udvikling i gang som har fået positiv betydning for en række mennesker.

Læs mere her:

Wiki

Når man siger ordet Wiki, så falder tanken automatisk på Wikipedia – det store online leksikon.

Men Wiki er mere end online leksikonet. Det er en softwarepakke, som man kan installere på sin egen hjemmeside eller på virksomhedens Intranet for på den måde at lave en vidensdatabase over hvad man nu har brug for.

Jeg har en del erfaring med dette sprog.

Tilbage i 2008 blev jeg kontaktet af en menneskerettighedsgruppe som arbejdede via et debatforum som hedder Fornits. Deres fokusområde var anbragte børns velfærd. Et område som jeg har en interesse i da der i familien er børn som må bo ude på grund af deres sygdom.

Opgaven var så at sige at lave en opslagsdatabase hvor de forskellige opholdssteder og andre residentielle løsninger kunne registreres hvis der de pågældende steder havde fundet overgreb sted.

Resultatet blev Fornits Wiki, som desværre ikke er blevet specielt vedligeholdt siden 2012. Mit brugerid of dæknavn er “Bot maintainer” da jeg ikke ønskede at blive mål for nogle af de mere ekstreme grupper grænsende til sekter som havde slået sig på at finde sårbare børn som de kunne rekruttere til deres religiøse aktiviteter.

Systematisk registrering af dødsfald og overgreb førte på den lange bane til en senatshøring og skærpet lovgivning i en række delstater. Mange af de behandlings- og opholdssteder som er registrerede på Fornits Wiki er nu heldigvis lukket. Siden kontaktede andre menneskerettighedsgrupper mig vedr. opgaver i WordPress, men det er en anden historie.

Jeg har i parantes bemærket også tilføjet information til selve Wikipedia. Information som vel at mærke er blevet stående, hvilket viser at kilderne har været i orden.

Har De brug for en intern vidensdatabase på Deres arbejdplads på basis af en Wikimedia installation, står jeg gerne til rådighed med hensyn til rådgivning om opbygning og indsættelse af indlæg, samt undervisning af brugere.

Link til Fornits Wiki: her